MOJA JOGA

Joga je moj način življenja, saj jo že 30 let (zadnjih 15 je to Iyengar joga) vadim in zavestno, največkrat pa kar podzavestno vpletam v vse, kar počnem.

Posebni poudarek na pravilni drži in postavitvi telesa mi pomagata k lažjemu telesnemu in umskemu premagovanju vsakodnevnih naporov in stresa, ki ga prinaša ta nori tempo današnjega časa.

 

Neizmerno sem hvaležna vsem učiteljem, ki so me naučili vsega, kar danes znam in lahko prenašam tudi na masažo in jo vpletam v izvedbo različnih dogodkov. 

 

Sem soustanoviteljica joga društva v Ljubljani, kjer jo tudi redno vadim, stalno pa se izpopolnjujem tudi v tujini, kjer se je z leti nabralo že več tisoč ur pri svetovno priznanih učiteljih (Michael Forbes, Kevin Gerdiner,…).

 

Udeležujem se delavnic doma in v tujini (Pariz, Munchen, Bruselj,..), posebej pa sem vesela, da sem se lahko že dvakrat udeležila šolanja na Iyengar inštitutu v Indiji, v mestu Pune, ki je izvir Iyengar joge in se še dodatno izobraževala pri najboljših, izvirnih joga učiteljih.

 

Tudi z masažo (naj si bo klasična, terapevtska ali kombinirana) želim, tako kot pri jogi, združiti telo, dušo in um.

IYENGAR JOGA

Iyengar joga temelji na Hatha jogi in je bila ustanovljena s strani Indijca, gospoda Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar-ja.


Osredotoča se na strukturne poravnave telesa, z veliko pozornostjo in natančnostjo položaja (asane), ter dejavnosti telesa v položaju. Iyengar joga je predvsem znana po svoji uporabi pripomočkov, kot so vrvi, pasovi, kocke, stoli, odeje,… , ki pomagajo pri pravilnem izvajanju asan. Z uporabo teh pripomočkov se zmanjšuje tveganje poškodb in zato lahko Iyengar jogo vadijo VSI. ljudje, ki so zakrčeni, imajo športne poškodbe, omejeno gibanje, starejši ljudje,… Vsi, ki jo izvajajo redno in v svojih mejah sposobnosti, lahko z vadbo zelo veliko pridobijo.

Redna vadba Iyengar joge zmanjšuje stres, prinaša dobro zdravje in počutje. Njen cilj je združitev telesa, uma in duha!

Temelji Iyengar joge stojijo na tradicionalnih osmih načelih joge, ki so opisani v Patanjali-jevi knjigi »Yoga Sutras of Patanjali«.

 

B.K.S.Iyengar velja za enega največjih in najvidnejših učiteljev joge na svetu, jogo je vadil ter poučeval več kot 75 let. Njegov stil poučevanja joge se imenuje "Iyengar joga", kjer je velik poudarek na natančnosti in usklajenosti položajev (asan), katere sedaj Iyengar-certificirani učitelji podajajo naprej po vsem svetu.

Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar (B.K.S. Iyengar) je bil rojen 14.12.1918 v Bellur-ju, mestu, ki leži v zvezni državi Karnataka v Indiji. V otroštvu je prebolel malarijo, tifus in tuberkulozo. Guru Sri T. Krishnamacharya ga je pri starosti 16 let pričel poučevati jogo in ga nato dve leti kasneje poslal poučevat jogo v Puno.

Njegovi privrženci ga ljubkovalno imenujejo "Guruji", ker je bil vedno iskren in predan svojemu poslanstvu in je to delil z vsemi. Njegova lastna praksa mu je pomagala, da razišče in doseže popolnost v asanah in najde pomen jogijskih spisov preko svojega praktičnega raziskovanja in redne vadbe joge. Napisal je številne knjige o jogi in filozofiji joge, njegove najbolj prepoznavne knjige so »Light on yoga«, »Light on Pranayama« in »Light on the Yoga Sutras of Patanjali«.

Kljub svoji visoki starosti (dočakal je častitljivih 95 let), je Guruji še vedno poučeval jogo na Inštitutu Iyengar joge v Puni (www.bksiyengar.com).

TORMA,    

Ledaraka ulica 1, 1000 Ljubljana

E-mail: info@torma-events.com                                

Tel.:    +386 (0)41 284 588                                                             

Povezovanje različnih ljudi s podobnimi interesi

© 2019 by Weby  

  • Screenshot 2019-09-09 13.51.21
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now